Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Chamuel, aki az apámat játszotta-Valkai Anita Myriel írása

Chamuel, aki az apámat játszotta

Az erdetneved: Chamuel
Jelentése: Aki a földön a szeretetet hordozza
Kozmikus szülők: Chamuel Arkangyal és Shakti
Származás: Angyalok frekvenciája
CHAMUEL Arkangyal:
Chamuel Arkangyal jellemzője az önmagad és az emberek szeretete. Chamuel ezen kívül a béke attribútumát hordja magában és az embereket a mélyen lévő mintáktól tudja megszabadítani. Megnyitja a szívközpontot, és az utolsó sebek is megszűnhetnek. Meditáláskor támogatóan működik.
Chamuel Arkangyal a legnagyobb csillagtetraéder hordozója az Univerzumban. A feltétel nélküli szeretet hordozója.
Chamuel gyermekei nagyon érzékenyek és nagy sugárzó erővel rendelkeznek. Rendelkeznek a képességgel, hogy szíveket megnyissanak és az érzelmi sík számára gyógyulást hozzanak. A dualitásban sokszor nagyon sérülékenyek és nehezükre esik megmutatni lágyságukat, érzékenységüket.
Chamuel neve a következő energiákat hordozza: (az Elohim nyelve szerint)

C: Feltétel nélküli szeretet
H: Utazó (kiterjedő) szeretet
A: Folyékony (áramló) szeretet
M: Bátor szeretet
U: Hatalomteljes szeretet
E: Strukturált szeretet
L: Gyógyító szeretet

SHAKTI:
Shakti jellemzői a lágyság, a gondoskodás, az akarat és a szándék.
Shakti a hordozó női erő. Ő a biztonság, a derűs kiegyensúlyozottság és a belső egyensúly anyai, hordozó elve. A szeretet által ismerteti meg a Szellem gyógyítását.
Shakti egyben erőteljes és szeretetteljes is.
A Shakti által megteremtett lények sok inkarnációban voltak tanítók és vezetők. A dualitásban ezek az emberek sokszor azon a véleményen vannak, hogy túl keveset látnak és érzékelnek. Időnként az elméjük áll útjukban, és nehezen hagyatkoznak az érzelmeikre.
Shakti neve a következő energiákat hordozza: (az Elohim nyelve szerint)

S Gondoskodó szeretet
H Utazó szeretet
A Folyékony (áramló) szeretet
K Magnetikus szeretet
T Odaadó szeretet
I Kísérő (követő, veled tartó) szeretet

A neved – CHAMUEL- betűinek kibontott jelentése (Az angyalok frekvenciájának abc jelentése szerint)
C - Feltétel nélküli szeretet (a megteremtésed alapja)
Ez minden ember tiszteletét jelenti, mert minden ember magában hordozza az isteni fényt. Más, mint az emberi szeretet.
H – A mentális sík gyógyítása (a legfontosabb képességed)
Rendelkezel a képességgel, hogy mentális síkon gyógyíts. Természetesen más síkokon is tudsz gyógyítani, ezért ez sokkal inkább jelenti azt, hogy már egy szeretetteljes beszélgetés által gyógyulást hozol.
A – Energia átalakítás
Rendelkezel a képességgel, hogy energiákat transzformálj. Ez gyakran már egy beszélgetés során megtörténik, anélkül, hogy ennek tudatában lennél. Ismerek fénymunkásokat, akik ezzel a képességgel rendelkeznek, és gyakran érzik magukat fáradtnak és kimerültnek, anélkül, hogy tudnák, miért. Ha valaki ezzel a képességgel rendelkezik, nagyon fontos a mindennapos földelés és tisztítás.
M – Bátorság
Boldognak érezheted magad, hogy rendelkezel ezzel a képességgel, mert éppen a spirituális munka igényel nagy bátorságot. Bátorságot, hogy a változásokat üdvözöld, bátorságot, hogy felszabadulj a kollektív energiák alól. A kérdésre, hogy a dolgok miért nem úgy működnek, ahogy működniük kellene, azt mondom: szükség van egy lépésre. Ez egy olyan lépés, amit senki sem tud megtenni helyetted. Ez a bátorság lépése.
U - Energiák megváltoztatása
Energiákat tudsz megváltoztatni. Ez a hatásod során, de egy beszélgetés során is megtörténhet, amelyben pl. régi mintákat oldasz fel, amelyek már nem szolgálják az embereket.
E – Nemes lelkűség
A nemes lelkűség az a képesség, mikor az embereknek, vagy a földnek önzetlenül, mindennemű egó nélkül segítesz. Ez mély szándéknélküliséget és sok bátorságot kíván.
L – Kegyelem energia (minden inkarnációd alaptémája)
Mint a kegyelem energia hordozója, minden földi hatásodnál ezt az energiát árasztod. Ez a legmagasabb isteni energiával van átitatva: Isten leheletével. Elhozza számodra a könnyedséget és az örömöt, ugyanakkor erősítést és erőt is ad.

Egyszer láttam magam kapálózó kisbabaként, ahogy fölém hajol, én pedig boldogan felismerem őt. Talán akkor pillantottam meg először ebben a földi életemben.
Gyerekkoromtól fogva éreztem apuban ezt a minőséget, és amikor megtudhattam végre, ki ő, csak sírtam, sírtam, alig tudtam abbahagyni, olyan végtelenül meghatott, és olyan végtelenül hálás voltam Chamuel Arkangyalnak, hogy ilyen csodás energiát teremtett.
Réges régen apuval sokszor fejtegettük, kik is vagyunk mi, és honnan származunk. Ha ez eszembe jut, az is eszembe jut, ahogy mikor erről beszélgetünk, látom magam előtt a világegyetemet, és tudom, hogy tudom, ki vagyok, de mégsem tudom szavakba önteni.
„És még mielőtt majd egyszer meghalok, még tudnom kell, miért vagyok..” – akkortájt sokszor felhangzott a fejemben ez a dal..
Apu gyerekkora óta zenél, több hangszeren is játszik. Olyan hallása és képessége van, hogy bármit lekottáz magának, bármit lejátszik hallás után. Egész életében rengeteg ember vette körül, nagyon sokan szerették, és hallgatták a zenét, amin keresztül most már tudom, ő Önmagát közvetítette.
- Chamuel vagy, aki a szeretet a földön hordozza, - olvasom apunak a neve jelentését, és szemének csillanásán látom, hogy emlékszik.
Bár látszólag fogalma sincs az eredetről, a tulajdonságaiban újra és újra magára ismer, és ez boldogsággal tölti el.
Nyitottan, türelmesen hallgatja végig, amit mondok neki, érdeklődve figyeli a papírt, amelyen rajzzal próbálom szemléltetni, mi is ez az egész, és miben is vagyunk valójában, most itt a jelenben a Föld nevű bolygón.
Kicsit földön túli neki hirtelen ez az egész, amit hall, de a végén már hozza a hallottakhoz a példákat a kvantumfizikából. Különös esetek is eszébe jutnak, amelyek a családban előforduló halálesetekhez kötődnek, és az emberi elme számára felfoghatatlanok. És a kicsi gyerekem képességeire is emlékszik, hogy hogy lenyűgözte hihetetlen kreativitása.
- Te is tudtál zenélni. Nem tűnt fel? – nevetem el magam.
Apu elgondolkozik.
- Ez mind szép és jó, látszik, hogy rengeteg munkád van benne. – szólal meg egyszer csak gondterhelten. – De kellene valami normális, hogy éljek a szavaiddal 3d- s állás, hogy ne kelljen folyton egy pasinak eltartania téged. Vagy lehet, hogy ez is okkal történik? – kérdez vissza hirtelen engem is meglepve ezzel a kérdéssel.
- Arra neveltetek, hogy a nőnek az ura mellett, mögött van a helye. Első számú dolga a háztartás és a gyerekek felnevelése. Hogy akkor okos, ha a háttérben marad. De ezt eddig egyetlen pasim sem értékelte… Nekem meg annyira kevés önbizalmam volt, hogy képtelen voltam kiállni magamért. Mikor megtettem, rendszerint vége is volt a kapcsolatnak. És hát mindig is nagyon féltem, apu. Most is sokszor félek… Tőled is féltem, mert láttam, ahogy az anyuval néha tettlegességig fajult a dolog, és nekem borzasztó volt azt gyerekként megélni. Félek, apu, érted, olyan sokszor féltem, hogy szinte megnyomorított ez a félelem. Ezért is kértem meg az eredetnevedet, és az anyuét is, mert szeretném végre nem alárendelt szerepben lévő gyereketekként, hanem egyenrangú társatokként tisztázni a dolgokat veletek? Hogy ne legyek többé ilyen kiszolgáltatott az életemben.
- Nem értem, miért féltél, hiszen én sohasem bántottalak, – néz maga elé csendesen, - onnantól fogva, hogy megfogantál egyenrangú emberként bántam veled.
- Tudom apu. De akkor az anyu félelmét cipelem, vagy nem tudom… Annyiszor bántott engem, mikor ti összevesztetek, te pedig elmentél, én ott maradtam, és ha nem arra fésültem a hajam, amerre ő gondolta, hogy fésülnöm kellett volna, azonnal nekem esett. Szidott, szapult, és bizony többször meg is vert. Rád is kígyót békát kiabált. Én meg ott álltam és nem értettem, mi rosszat tettem. Tehetetlennek és kiszolgáltatottnak éreztem magam. És te hagytad, ahelyett, hogy elváltál volna tőle.
Apu néhány másodpercnyi csend után szólal csak meg. Hangjában még most, annyi idő után is érzem a tehetetlenséget.
- Nem tudtam elválni tőle, mert azzal fenyegetőzött, hogy kárt tesz bennetek, gyerekekben. Sokszor rám is konyhakéssel támadt, én meg azt sem tudtam, mi tévő legyek. Muszáj volt valahogy lefegyvereznem, akkor meg felkiabálta a házat..
Döbbeneten nézek magam elé, mert soha életemben nem értettem, hogy tud egy nő egy életerős férfit így sakkban tartani.
- Nem tudtam elmenni, mert állandóan fenyegetőzött. Hol öngyilkos akart lenni, hol bennetek akart kárt tenni, hol a házat akarta felrobbantani. Folyton zsarolt.
- Ez hihetetlen… - buggyan ki belőlem. – ha a gyámhivatal fülébe jutott volna ez az egész, úgy emelnek ki bennünket az öcsivel a családból, mint a pinty! Az anyám egy pszichopata, elmebeteg! Legszívesebben soha az életben többé nem találkoznék vele! Soha! – ezt már szinte üvöltöm.
Iszonyú fájdalom tör fel bennem. Bal kezem a kristálycsakrámon, oda húzom át ezt a végre felszínre bukkanó intenzív érzelmet. Csak veszem a levegőket, mint aki fuldoklik.
Közben a szemem sarkából látom, apu mostani párja is, - aki eddig csendes megfigyelőként ült az egyik velem szemben álló fotelben, - a szívéhez kap hirtelen. Eddig is hallott már néhány cifra történetet a családunkról, de a részleteket így még talán sohasem.
- És sohasem beszéltetek vele erről? – kérdezi elkerekedett szemekkel.
- Nem lehetett… – mondjuk apuval szinte egyszerre.
- Mindig, mikor ezeket felhoztam neki, azt mondta, hogy hazudok. Hogy ő ilyet nem tett. Apu meg szerintem már örült, hogy megszabadul tőle, é szó nélkül lépett le. Most, mikor az eredetnevét vittem, akkor először éreztem, hogy az energia egy bizonyos szinten ki tudott egyenlítődni. És persze már ahogy jöttem kifelé a házból, már újra a szegény mártírt játszotta, és ütötte rám vissza a fájdalmát, amit egykor ő okozott nekem.
Néhány másodpercig csendben vagyunk. Kifújom az orrom, és már érzem, hogy valamelyest felkönnyültem.
Még előkerül pár kérdés, ahogy apu a tíz emeletes mátrixról készült rajzomat újra a kezébe veszi, aztán már búcsúzok is.
- Leginkább az anyagi megtartásod miatt aggódok. – jegyzi meg végül apu már az ajtóban.
- Az én munkám ez, amit mutattam most neked. Minket, akik a Szívtudatközpontban dolgozunk, ez fog megtartani. – válaszolom büszkén és saját magamat is meglepem a kétség nélküli magabiztosságommal.
Apu megölel, és szinte belülről hallom a szavait:
- Legyen így! 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.