Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2019.10.28.ETK- Napi Szellemi Teremtői impulzus energiák 1.KÖR: A BAGOLY

2019.10.28.ETK- Napi Szellemi energiák 1.KÖR

A Bagoly minősége

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és közeli

Az Ősi Hit Temploma jegyzet:

A madár az ősi kortól megjelenő lélek-szimbólum, amit a mágia, az előjelek, a csendes bölcsesség és a sötétben látás misztériuma leng körül.
Külseje és a képessége, hogy lát és repül a sötétben, ...."így áthatol a tudatlanság homályán"
A bagoly a rejtély a bölcsesség, a misztikus dolgok, a titkok képviselője, és gyakran csatlakozik az erősen spirituális emberekhez. Ő a lelkek őrzője, aki elkiséri a lelkeket a túlvilágra.....titkok hírvívőjeként és gyógyítók társaként is tisztelik...

Egyaránt, pozitív és negatív hiedelmeket kapcsolnak a madárhoz.

A bagoly Pallas Athéné madara, a bölcsesség jelképe, tudás és a bölcsesség szimbóluma volt. A könyvhalomra telepedő bagoly, az Istennő attribútuma.
A kereszténységnek köszönhetően azonban rossz ómenné vált és a boszorkányok madaraként tekintettek rá.

Az Akropoliszon, az Istennő templomában, számos baglyot tartottak és nevelték a szent madarat....ami a tudománynak napjainkban is jelképe. Ezek a baglyok a magasabb rendű bölcsességet jelképezték és az Akropolisz őrzői voltak. A női attribútumok,- a Hold és az Éjszaka szimbóluma.

A kelták számára üzeneteket vitt az alvilágból és az ősök világából,- éji banya vagy halálmadár.
A hinduizmusban Jámának, a halottak Istenének küldötteként tekintettek rá.
Afrikában és Ausztráliában, az őslakosok a varázslók és varázslónők követének tartották,
de a tatárok kánja is fekete éjjeli baglyot viselt aranypajzsán, mivel a mitológia szerint az első mongol uralkodó, Dzsingisz kán életét egy ilyen madár mentette meg.

A római mitológiában Proserpine-t (Persephoné) az alvilág istene, Plutó (Hádész) akarata ellenére az alvilágba viszi, de mindaddig megengedi, hogy időnként visszatérjen anyához, Ceres-hez (Demétér), a mezőgazdaság istennőjéhez, azzal feltétellel, hogy nem eszik semmit, amíg az alvilágban tartózkodik. Ascalpus azonban meglátta, amint ott megevett egy gránátalmát, és mivel el is árulta ezt, tettéért bagollyá változtatták.

"Az elkövetkező időkben igyekezned kell bölcsebbnek lenni, s előbb gondolkodni, mielőtt cselekszel, mert a jövőd szempontjából fontos lesz. Ha figyelsz a világra, akkor olyan tudást kaphatsz, mely örök társad lesz."

Fotók: Pinterest
Forrás: Brehm-Az állatok világa

 

Nem érhető el leírás a fényképhez.